diumenge, 19 d’abril del 2009

Mons. Osoro pren possessió amb dos gestos importants

Mons. Carles Osoro, el nou arquebisbe de València ha pres possessió de la seu amb dos gestos molt importants. Gestos que els fidels han rebut de bon grat i que els mitjans no han deixat passar per alt.

Un ha estat cap a dins: l'abraçada fraterna als peus de l'altar de D. Carles a mons. Rafael Sanus, bisbe auxiliar emèrit de València que en l'any 2000 li va dimitir a mons. García-Gasco.

L'altre gest i sense dubte el que més ha arribat als fidels i a la resta de la societat ha estat l'important ús del valencià en l'homilia que ha pronunciat el npu arquebisbe. Emocionants les primeres paraules: “Vull que les meues primeres paraules com a Pastor vostre arriben als vostres oïts en la llengua que molts de vosaltres haveu escoltat als braços de les vostres mares”. Ací les podeu escoltar i també el gran aplaudiment que fan els fidels en escoltar-les.

A Cristians pel Valencianisme es pot ampliar informació.

I, ara, que no siguen solament gestos calculats, que siga una constant i que D. Carles avance en la inculturació de la fe catòlica a València amb l'aprovació dels textos litúrgics que fa uns anys presentaren en l'arquebisbat els experts de l'Acadèmica Valenciana de la Llengua.