dimarts, 8 de gener del 2008

Arrossers de l’Albufera


Tal volta passe desapercebuda esta reclamació de l’Associació Valenciana d’Agricultors. I crec que és encertada. Sol·liciten que la Conselleria de Medi Ambient no discrimine als arrossers que treballen camps dintre els límits del Parc Natural de l’Albufera de València.

Reclama esta antiga associació de llauradors que són molts els arrossers que es senten discriminats en les ajudes que esta conselleria destina per compensar els danys que provoca l’avifauna als camps d’arròs.

Pense que és de sentit comú compensar a aquells que es veuen afectats en la seua propietat per afavorir, en este cas, el patrimoni natural valencià i la recuperació d’un espai emblemàtic. I més ens uns àmbits com són el de l’agricultura i l’ecologisme que massa sovint es veuen enfrontats.

Igualment, tinc la sensació que els partits valencianistes deuen prestar més atenció a este reclamacions i fer-les seues, especialment, perquè provenen de sectors que han estat molt allunyats del nacionalisme valencià i per als que sí que deu haver discurs i resposta.