dimarts, 11 de novembre del 2008

Impulsar la unió del valencianisme polític

Impulsar la unió del valencianisme polític. Amb este rotund títol l'associació Tirant lo Blanc escriu a la seua web sobre la commemoració de la Declaració Valencianista de 1918 i un manifest signat per polítics i personalitats de tots els colors. Un impuls en el que també ha tingut molta culpa el Centre d'Actuació Valencianista Faustí Barberà.

Fa ja 90 anys d'aquelles 8 bases que posà en la via adequada el valencianisme dels primers anys del segle XX. La data es celebrarà amb un sopar i l'edició d'un llibre amb l'actualització dels punts elaborat per "antics" capdavanters del que s'anomenà "tercera via" i nous membres destacats dels valencianisme polítics (encara en plural). Per favor, fugim de la denominació "foro de conciliación entre blaveros y catalanistas".

A més a més, apereixen noms més que significatius, segons enumera el comunicat:

"La secretària d'organització del Bloc Nacionalista, Pepa Chesa; l'expresident d'Unió Valenciana, Héctor Villalba; el líder d'Opció Nacionalista Valenciana, Carles Choví; el membre d'UDPV, Agustí Colomer; l'exrector de la Universitat de València, Ramon Lapiedra; el president de Valencians pel Canvi, Josep Lluís Barona; el periodista i membre de VpC Francesc de Paula Burguera; el president d'Escola Valenciana Diego Gómez; el membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Àngel Calpe; l'expresident de PIMEV, Eugeni Senent; l'exdirector del MUVIM, Rafael Company o el regidor de Castelló Enric Nomdedéu són alguns dels sotasignats del manifest".

Endavant amb la proposta, més que necessària, vital per al valencianisme. Més sobre el manifest "Per un compromís polític valencianista".