dimecres, 24 de desembre del 2008

Bon Nadal i bon any

Bon Nadal i bon any...

1 comentari:

Albert Miret Ballester ha dit...

Molt bon nadal i feliç any nou tambè per a tu company. Acì faig meues unes paraules que m'envià un molt bon amic i que tambè vull transmetre-les acì:
En aquest Nadal voldria desitjar al món una bona dosi de pahu (amb h intercalada). Sí, sí! I no és una nova paraula sorgida de les influències nord-americanes, sinó que vull expressar un desig global que contingui en la seva composició els següents ingredients naturals:

- P. De prosperitat per a què el nou any 2009 ens allunyi d’aquesta crisi que, en lloc de servir per reconèixer el fracàs de l’actual sistema econòmic que fa més pobres als pobres i més rics als rics, serveix per justificar acomiadaments laborals, retallades en serveis socials i més manca de diners encara per als temes culturals i de recerca.

- A. D’amor universal cap a la natura, cap a totes les persones i cap a Déu. Un amor que faci respectar la natura a tothom i eviti tantes manifestacions de protesta per part dels qui se l’estimen veritablement. Un amor cap a totes les persones que provoqui una moguda humana que forgi una Església més autèntica, més propera a l’estil de Jesús i el seu evangeli, més apolítica, més posada al dia, amb més germanor, amb més inclusió dels col·lectius ara discriminats, amb més diàleg, amb més proximitat al poble. Un amor a Déu que ens faci entendre i acollir socialment les seves diferents expressions a través de la diversitat cultural, en comptes de voler-les amagar o prohibir en nom d’una laïcitat mal entesa.

- H. D’humilitat que hauríem de demanar als Mags d’Orient a tones, per tal de mitigar tant d’orgull i superba com podem constatar en el dia a dia al nostre voltant: en molts joves, en molts adults, en mitjans de comunicació, a la feina, en les estructures de poder polítiques, religioses o esportives, ...

- U. D’unitat i que no vol pas dir uniformitat, però sí una consigna comú per a fer un món millor i que en aquest Nadal la podem trobar i reviure en l’establia de Betlem tan representada als pessebres de Catalunya.

Crec que així podríem anar assolint la veritable pau (ara sense h intercalada), la que els àngels de Déu van desitjar a tota la Terra i als homes i dones de bona voluntat durant la nit del primer i més autèntic Nadal. El que fa importants les coses senzilles, i insignificants les ostentacions.