divendres, 13 de febrer del 2009

18 de febrer, presentació a Gandia del llibre 'Autobiografia espiritual' de Simone Weil

El dimecres 18 de febrer el CEIC Alfons el Vell ha organitzat a Gandia la presentació del llibre de Simone Weil, Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella. L'acte se celebrarà a les 20.00 hores en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, al passeig de les Germanies, 13.

Hi participaran el pare Enric Ferrer Solivares, en representació del CEIC Alfons el Vell, i la professora Emilia Bea, traductora i prologuista del llibre.

El llibre traduït i prologat per Emilia Bea, professora de Filosofia del Dret de la Universitat de València, és el tercer volum de la col·lecció Rent de literatura religiosa contemporània iniciada el 2008 per l’editorial valenciana Denes.
Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella reuneix algunes de les pàgines més colpidores de Simone Weil sobre el seu procés interior i sobre la seua percepció de la desgràcia i la bellesa com a «formes d’amor implícit a Déu», segons ha assenyalat Emilia Bea, «pocs pensadors del nostre segle han exercit tanta atracció com Simone Weil». De fet, «els fragments de les seues obres, totes elles pòstumes, apareixen citats en els llocs més variats de la literatura contemporània i molts dels seus lectors manifesten haver experimentat una profunda commoció interior. La capacitat de romandre com a referent vital i filosòfic posa en relleu la singularitat del seu missatge profètic, a l’avantguarda de les sensibilitats que s’han despertat en les últimes dècades», ha afegit.
Igualment, Bea ha destacat que «la seua obra és una crida a la solidaritat amb els oblidats de la història, que té fortes implicacions socials i polítiques i transcendeix a un plànol religiós». Weil obri els ulls dels seus lectors per a mirar cara a cara el patiment i la desgràcia i veure en ells la veritat de la nostra condició humana.

El centenari del naixement de la pensadora jueua francesa, Simone Weil (1909-1943), ha despertat l'interés del públic i dels mitjans de comunicació, que han acollit amb molt d'interés l'edició del llibre Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella. Al blog de la col·lecció es pot accedir a les recensions i articles sobre l'obra i es pot comprovar la bona acollida que ha tingut la col·lecció de literatura religiosa en valencià en el panorama assagístic del nostre domini lingüístic.


[Si vols asistir i no saps on es celebra l'acte jo t'ajude]

Ver mapa más grande