dilluns, 26 de novembre del 2007

La Futura


El llibre.

Ara que anuncien l’escomençament de l’era del llibre electrònic per desbancar el libre tal i com l’hem conegut en els últims centenars d’anys, surt un nou segell editorial valencià anomenat La Futura. Dedicat a la creació de llibres en sèries limitades i amb obra gràfica.

La principal característica d’esta editorial és la manufactura: des de la composición dels textos amb tipografia de plom a la seua enquadernació, tots els components del llibre s’elaboren a mà.

Ens congratulem que encara queden irreductubles, amants de l’art i la cultura capaços d’apostar per la tradició d’un ofici que provocà en el seu moment una eterna revolució: la impremta. Lola Espinosa i Rafael Martínez, des de Burjassot (L’Horta) acaben de publicar la seua primera obra “Alacrán – Suicida”. Es tracta de dos contes de l’escriptor argentí Andrés Neuman (Buenos Aires, 1977) i dos serigrafies de l’artista valencià Xavier Monsalvatje (Godella, 1965).

La fitxa tècnica del llibre seguix (perquè en esta obra conten tant les narracions, les serigrafies com la manufactura):
Composat a mà en tipografia Futura i imprés sobre paper Retreeve Felt blanc. El llibre consta de 24 pàgines cosides a mà, enquadernades en tapes dures de tela color gris i amb costura japonesa vista en fil negre.
2 contes breus i 2 serigrafies a tres tintes numerades i signades
100 exemplars + 20 hors commerce_34,7 x 18 cm, 24 pàginas


Este primer treball es va presentar a l’IVAM el passat dia 15 de novembre. Hi participà també el periodista i crític d’art Rafael Prats Rivelles –el podeu llegir tots els dilluns a la columna “La Inmensa Minoría” de Levante-EMV-. Així relatava ell esta nova aventura editorial.

Prèviament, Rosa Ulpiano, a un article titolat “El libro de artista” (en pdf, pàg. 6) a les planes de Postdata, a Levante-EMV-, també tractava sobre este esdeveniment amb una interesant anàlisi del llibre com a nou tipus d’expressió des de les avantguardes.

Finalment, a través del blog L’estrelleta que fa l’ullet trobe un vídeo on es pot vore el procés de la impressió amb tipografia de plom. Un regal per als amants del llibre, també com a soport, que no puc deixar de penjar-lo ací també.



Felicitats a Lola Espinosa i Rafael Martínez per la iniciativa i molta sort a una terra de grans impressors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Soca:

Soc Rafa Martínez. Volia agraïr-te en el meu nom i en el de Lola l'atenció que ens has prestat.

D'ací a molt poc el llibre eixirà al suplement de cultura (Cultura/s) del diari (atenció: té una roïna distribució a València) "La Vanguardia", on, a més, seguim parlant de música totes les setmanes.

Gràcies, moltes gràcies.

Fins prompte,
Rafa
P.S.: Per si voleu contactar-nos: info@lafutura.es

Soca ha dit...

Rafa, et seguim l'espai de música, tot i la roïna distribució d'un dels diaris més "potables" de l'Estat.
No oblides remetre'ns informació sobre La Futura. Sempre tindrà lloc en este espai una iniciativa tan valenta com la vostra.
Felicitats.