diumenge, 18 de novembre del 2007

Passejant la tardor de València


Estes dos persones que passegen per la plaça de l’Ajuntament de València en conversa animada i sota les maniobres dels càmeres de televisió són l’escriptor valencià Juan José Millàs i Boris Izaguirre. Guanyador i finalista de l’últim Premi Planeta. Si estan fent una entrevista per a la televisió o un anunci publicitari o qualsevol altra cosa no ho sé.

Me’ls he trobat de sobte un diumenge de tardor després d'acabar de dinar i els he "furtat" amb el mòbil una fotografia. Supose que no sorprenc ningú si dic que el que ha despertat més comentaris ha estat Boris Izaguirre. En canvi, per a molta gent, Millàs ha estat un perfecte desconegut al costat d’un Boris amb una gavardina que semblava un batí dels de Joan Fuster, amb perdó.


Estes altres persones fan teatre al carrer. Abans de dinar, a la plaça de l’Almoina –dalt de les runes romanes- he vist un fragment de dansa contemporània. Part d’un espectacle programat al Festival Intemperies. Estos actors vestits amb sudaderes negres amb una corda de botar i una tenda de campanya són Losquequedan. Interessant proposta a la frontera de la dansa, que sol ser la més atractiva, la més dificil. També deixe una foto de mòbil no massa bona, ni la foto ni el telèfon.

El que ha restat del diumenge s’ha passat amb el voluminós “Vida y destino”, de Vasili Grossman. Quan l’acabe li dedicarem una entrada.