dilluns, 1 de desembre del 2008

Pregunten per la democràcia cristiana valenciana (de nou)

Ho recupere del blog de Josep Blesa, que ha penjat la última carta setmanal que Josep Antoni Duran i Lleida remet als militants d’Unió Democràtica de Catalunya. En este cas es referix a la seua recent visita a València convidat pels empresaris valencians.

A l’igual que va fer al seu blog escriu el que ja molts sabem, que l’acostament a Catalunya s’ha de fer sí o sí, però pensant en les persones, especialment, amb el seu benestar. És a dir, mirant l’economia. Llegiu l’article s’ho val la pena i dóna xifres on demostra com Catalunya i València no poden donar-se l’esquena.

Però, em vull detindre cap al final de l’article on Duran formula un desig:

“Cada vegada que vaig a València, trobo a faltar una Unió Democràtica del País Valencià forta i independent de la nostra Unió, però agermanada i vinculada per un passat però sobre tot per un mateix futur”.

I no crec que siga Duran l’únic que trobe a faltar en el panorama polític valencià eixa Unió Democràtica valenciana que ara està massa aturada. Latent? Tal volta. Cal recordar que a la celebració dels 90 anys de la Declaració Valencianista de 1918 se’n van vore molts de democristians, pertanyents a la UDPV.

Precisament i parlant de democràcia cristiana, la setmana passada assistírem al naixement d’Units X Valéncia. I això ve perquè segons figura als seus principis ideològics la nova formació es definix així:

“Units x Valéncia enten com a demòcrata la ideologia que naix del personalisme comunitari. Corrent de pensament que es preocupa per superar la dialèctica entre l’individualisme i el col·lectivisme, un pensament que ha influït en la política, especialment, en el procés de construcció europea.

Este corrent de pensament ha estat present en el valencianisme polític al llarg de la seua trajectòria històrica des dels anys trenta ençà. No és, per tant, un pensament alié als valencians; més bé, al contrari, es troba estretament lligat a les reivindicacions valencianistes i als sectors més dinàmics de la nostra societat”.


Ací és pot continuar llegint la ponència ideològica.

Sort, per tant, a la nova formació política que capitaneja l’optimista compulsiu Carles Choví (també amb bog) i on milita des de fa temps algun destacat membre de la blogosfera valenciana com Miquel ÀngelClau Valenciana-, el noumilitant Pere PalésPensaments Lliures- o el possibilista Gallart, vist i no vist per Val.com, entre d’altres.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quant més se te coneix més vals Soca. "Ahí es ná" :-) Per cert no estaria malament que trobares una manera adequada als teus condicionaments per a estar i remar un poc, encara que siga un poquet en esta nova nau de la que vullc pensar tenim un tant de "culpa" en que es definixca amb els trets que s'ha definit.
Si no és així, en tot cas, un abraç
Gallart

Soca ha dit...

Home, Gallart, moltes gràcies.

Però, fixa't, perquè jo sóc una persona molt tradicional. I, clar, primer és conèixer-se, després festejar... i a vore què passa.

Una abraçada, amic.

Anònim ha dit...

Els Principis ja es troben en la nova página d'inici de la web d'UxV (http://unitspervalencia.org)

Per cert, m'agradat molt el teu 'post'.

El Webmaster

Antzoki ha dit...

Sort amb eixes capes socials més o menys cristianes, que parlen de "valors familiars" més que de lluita política i etc perquè també són part fonamental del País.

Cada ú des de la seua trinxera però amb el mateix horitzó.

Sort. Ànims
eldivendres.blogspot.com