dijous, 18 d’octubre del 2007

El riu Xúquer, encara


El riu Xúquer encara necessita de l’ajuda dels que volen que continue sent el que és, de moment: un riu.

El PP, el partit que és tan exquisit amb la llei ( vegeu el cas de TV3 ), continua insistint ara, en agafar aigua del Xúquer des d’Antella, quan ja quedà clar que el transvasament al Vinalopó es faria des de l'Assud de la Marquesa a Cullera. Tot i que la Unió Europea ho va rebutjar fa uns pocs dies . També podeu vore la notícia a Infotelevisió que anunciava que Compromís presentaria una proposició perquè les Corts Valencianes recolze esta decisió europea.

Però la majoria popular ha tornat a ningunejar les institucions europees.

“El portaveu adjunt de Compromís, Enric Morera , va presentar esta proposta com una via per a “passar pàgina a una etapa molt negra” de “confrontació” i “utilització partidista” de l’aigua i per a obrir una “nova etapa d’acord, cooperació i lleialtat institucional” en matèria hídrica.

El ple de les Corts Valencianes va rebutjar hui [17 d’octubre], amb els vots del PP, una proposició no de llei de Compreels meus pel País Valencià, que va comptar amb els vots favorables d’este grup i del PSPV, que instava a la Generalitat i a la Junta Central d’Usuaris del Vinalopó a “retirar de forma definitiva” la seua proposta de realitzar el transvasament Xúquer-Vinalopó des de la presa intermèdia d’Antella o des del traçat inicial de Cortes de Pallars. La iniciativa desestimada pel grup popular reclamava a més el suport de les Corts a la decisió de la Unió Europea de considerar que el transvasament des de l’Assut de la marquesa “pot aportar una solució adequada, sostenible a llarg termini i integral” per a la gestió hídrica de la conca del Xúquer i per a la recuperació dels aqüífers del Vinalopó."


Podeu seguir llegint ací .

O siga, el PP continua cabut. Volen agafar aigua del Xúquer de dalt. Efectivament, la millor. No els dol utilitzar als regants del Vinalopó com excusa i provocar enfrontaments entre valencians. Però tots sabem eixa aigua on anirà: a les construccions que depreden el territori sense consideració.

Si els polítics que ens [des]governen continuen oblidant-se del Xúquer i deixant que els pous il·legals i incontrolats a La Manxa (milers) continuen regant el que era terra de secà, ja vorem que farem perquè no arribarà aigua bona de cap de les maneres. Vegeu este article publicat l’any passat a El Punt i recuperat per Compromís pel Territori .

És important estar sempre alerta amb estes notícies com el menyspreu fet als regants tradicionals del Xúquer; però, és clar, els interessa molt més tirar a Pla. I a nosaltres, què.

Finalment, pregunte: ¿Com aconseguix el PP enganyar als llauradors de La Ribera? ¿No se n’adonen que van a quedar-se sense aigua? ¿Com pot obtenir el PP majoria absolutísima a Alzira, Algemesí, Carcaixent, Cullera…? ¿Són ells o som nosaltres els dolents?