dissabte, 27 d’octubre del 2007

Pluja fina al valencianisme


“Al meu país la pluja no sap ploure” (Raimon)

PLUJA FINA Pluja fina es el que necessita el valencianisme, segons el meu parer. Ho hem comentat al blog “No cap en cap cap!” arran d’un interessant post de Taronget. Els que venim dels pobles sabem de la necessitat de la pluja al camp. Però lluny d’exia gota freda que plou i plou i ho arrossega tot. El camp necessita eixa pluja tranquila que neteja els arbres i penetra a la terra deixant una saó duradera.

Que caiga pluja al sí del valencianisme. Front a les grans declaracions essencialistes i maxilimalistes, el valencianisme necessita el treball pausat, ben fet, que penetra en la societat i que no ho arrossegue tot en un sol dia cap a la mar. Volem que la terra, el nostre país, es mulle d’eixes gotes de traball tranquil, però que no s’atura i deixa saó. Fugir de la trinxera i del bunker i fer-se present de forma tranquila als pobles i ciutats.

VALENCIANISME.COM Precissament, este portal web del valencianisme de construcció ha fet durant set anys un treball de pluja fina que ha mullat el camp. Ara, necessita l’ajuda de tots .

Des d’esta web s’ha contribuït a eixe valencianisme que vindrà i que serà producte de la certesa que prové de la cultura i la pedagogia, de la moderació i el diàleg, del treball i dels fets, de la integració i la llibertat…