divendres, 23 de novembre del 2007

30 novembre: Ciutats per la Vida, Ciutats contra la Pena de Mort


N’hi han moltes maneres de morir. Però a alguns països, a més de les tradicionals –enfermetat, accident o suïcidi- n’hi han altres que són terribles.

Es pot morir decapitat a Aràbia Saudí i Irak.
Electrocutat als Estats Units.
Penjat a Egipte, Iràn, Japó, Jordània, Pakistà, Singapur...
Per injecció letal a Xina, Estats Units, Filipines, Guatemala i Tailàndia.
Afusellat a Bielorrússia, Xina, Somàlia, Taiwan, Usbekistà, Vietnam...
I lapidat a Afganistà i Iran.

Per saber més i actuar es pot col·laborar des d’esta pàgina de la web d’Amnistia Internacional.

Per concienciar sobre esta pràctica legal, encara, a molts països, la Comunitat de Sant’Egidio ha posat en marxa la campanya internacional “Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort”. Serà el proper 30 de novembre, aniversari de la primera abol·lició de la pena de mort de l’ordenament d’un estat europeu –al Gran Ducat de la Toscana a 1786-.

En la seua cinquena edició esta iniciativa de la Comunitat de Sant’Egidio conta amb el recolzament de les principals associacions internacionals de defensa dels drets humans reunides a la World Coalition Against the Death Penalty.

El 30 de novembre més de 600 ciutats faran un crit per la vida (del País Valencià hi estan Castelló i Sogorb). Totes ells, grans i xicotetes, il·luminaran els seus monuments més emblemàtics i simbòlics per fer un front moral mundial que demanarà que s’aturen totes les execucions capitals.

Ací es pot rebre informació per sumar-se a esta iniciativa des de qualsevol ciutat.

M’estime molt esta campanya perquè prové d’una entitat cristiana que veu en cada ser humà el rostre de Jesús, que recordem va morir també executat.