dijous, 22 de novembre del 2007

Morera, compromés amb la nació valenciana


Reclamava a l’article d’ahir més valencianisme per part del Bloc, el majoritari al País Valencià. De moment, Enric Morera encerta amb les declaracions a Vilaweb (aneu al minut dos) en acabar l’acte on Artur Mas feia la seua proposta sobre la Casa Gran del Catalanisme.

M’he permés transcriure les reaccions de Morera. Diu:

“Crec que és un discur per a llegir-lo, fa unes apostes interessants i positives. I, nosaltres des del valencianisme polític, des d’una força compromoesa amb la nació valenciana, amb el nostre país, anem a treballar per a cooperar amb estes idees. Crec que són idees que no només aprofiten per Catalunya, que són importants, sino també pel País Valencià.”



En el tall de 20 segons parla de “nació valenciana”, “valencianisme polític”, “treballar per a cooperar amb estes idees”, “idees importants també per al País Valencià”... No és nou, però el moment era important. I ahí queda.

M’identfique plenament. Cal reiterar estes idees si es vol abraçar el màxim de valencianistes. Fugir de sucursalismes, parlar clarament de nació valenciana i construir un projecte que pot servir també al País Valencià.

Justament, hui també ha tornat a parlar claret el síndic adjunt de Compromís sobre les possibilitats segons González Pons de fer un govern de concentració nacional PP-PSOE. Ací es pot llegir.

Crec que la reposta de Morera són més que necessàries, on no s’oblida de recordar-li al PSOE els seus deures, i -fent com qui no fa- deixa a González Pons a la dreta d’Aznar i Rajoy al recordar el paper dels nacionalistes en la construcció de la democràcia.

Molt bé i en positiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El BLOC, al meu parer, ha d'aprofitar ara que és a les Corts per a fer-se veure, que la gent veja que a més del PP i i el PSOE, hi ha un tercer partit que no és EU, sino el BLOC.

El BLOC ha de mostrar-se com eixe partit alternatiu, alhora que ha de mostrar també que EU no és més que un grapat de comunistes en decadència. Hem de guanyar eixe espai electoral.

Soca ha dit...

Completament d'acord, fajardo alacant.
Per eixe motiu he volgut destacar estos 20 segons de Morera, en el que molts coincidim. Sense estridències ni crides rares.
Nació valenciana, valencianisme...
Gràcies, pel teu comentari.