diumenge, 11 de novembre del 2007

La Seu


Sé que no deuria ser notícia. Sé que deuria haver-se produït fa temps. Sé que a molta gent no l’importa gens ni mica. Sé que altres estaran bramant i fent coure els telèfons...

Però, l’Església Catedral Basílica Metropolitana de Santa Maria de València, la Catedral del Sant Calze, la Seu acaba d’estrenar nova web . Amb versió en valencià, anglés i castellà. A més un valencià més que digne, parlant com estem del primer temple de la diòcesi de València, que es remunta al 9 d’octubre de 1238, data en la que es dedicà la mesquita com Catedral de Santa Maria. Anys després, el 22 de juny de 1262 es posà la primera pedra de la Seu (Porta de l’Almoina)...

Quan les coses no es fan bé, cal denunciar-les . Però, també lloar-les quan es fan dignament i de cor. Enhorabona al capítol catedralici, al deà i als canonges per la feina ben feta d’oferir també per interent a València i a tot el món els tresors artístics i l'activitat pastoral i litúrgica de la Catedral.

Ens queda que esta estima per la llengua i la cultura valenciana també puga ser assumida de forma normal per l’Arquebisbat. Ja em vist que es pot fer de forma admirable sense que passe res. Ara, resta que també s’adapte la litúrgia. Necessitarem que s’aproven els textos litúrgics que va presentar l’Acadèmica Valenciana de la Llengua fa uns anys i que esperen en un calaix a no se sap qué. De moment, recorde algunes de les primeres paraules de Joan Pau II al ser nomenat Papa: No tingueu por a la por.

Un regal per creients i no creients. Felicitem-nos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

bé està fer-ho, em felicite com a valencià

Vent d Cabylia ha dit...

Volia comentar-ho, però vaig preferir no dir res, no fóra cas que encara es queixara algú del model de valencià.
Paga la pena, sens dubte.

Soca ha dit...

La veritat és que jo també vaig estar dubtant d'escriure l'entrada per si de cas algú es queixava. Però, vaig pensar contribuirem més si ho valorem i es deixa una entrada de felicitació per demostrar que no passa res si s'usa el valencià de forma normal a qualsevol àmbit.
Gràcies a anònim i a Vent d Cabylia pels comentaris.