divendres, 14 de desembre del 2007

Imaginació


Sovint al si del valencianisme es reclama més imaginació per fer-se visible davant la societat. Els últims esdeveniments del tancamanent de la TV3 han ocupat el cervell dels que s’oposen a la censura i a la trampa continua.

Esta darrera setmana ha sortit amb força un nou blog –internet continua donant alegries al valencianisme- que ha descobert una realitat parel·lela que molts ja hauran pogut conèixer: els andalusos reclamen poder vore Televisión Española. L’any 1808, fa quasi dos-cents anys, els francesos ocuparen la península ibèrica...

Ha estat una mostra d’imaginació i oportunitat que cal seguir. En moments d’incertesa, censura, patiment i desvergonya cal estar viu. El dret a riure no ens el poden furtar i l’humor i la ironia es convertixen en armes poderoses per animar les ments inquietes.

Podeu seguir la història del tancament de la TVE a terres andaluses al blog Ucronía 1808

[Foto: la península ibèrica divida en departaments dintre de l'estat francés]

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo. M'he partit amb Élysée Climat. :-D

Anònim ha dit...

Jajaja, sí, és boníssima!

Anònim ha dit...

Muy buen mapa.
Ea egunen baten lortzen dugun.

Independentzia!

Anònim ha dit...

ja em vaig sorprendre en un primer moment, que haguera passat si la història no haguera sigut com fou.

Molts espanyols se deuen haver quedat bojos, veient gent demanant seleccions espanyoles o demanant veure TVE1 a la nostra terra.

Bones idees, bon treball a qui toque.

Anònim ha dit...

Parla per tu. Jo soc valencià i em dona igual la tv3, la tv dels catalans. Per cert, tampoc em reconec en el mapa catalanista que mostres. La Comunitat Valenciana no te res a veure en Catalunya.

Soca ha dit...

Disculpa, "Jo sóc jo", el mapa és el departament mediterrani de l'estat francès.

Per cdert, podria estar molt d'acord amb el teu escrit. o també sóc valencià, però vull tindre la possibilitat de poder vore una tele veïna (com qualsevol altra, excepte que en esta s'usa la nostra llengua).

Jo tampo em erconec amb un mapa polític "catalanista", però sí en un lingüístic (tú ets un exemple).

I, efectivament, podria estar d'acord amb tí si digueres que la Comunitat Valenciana no te res a veure amb Catalunya i afegires que tampoc am La Manxa, Madrid, Extremadura o les Illes Canàries. És clar, sense comptar l'idioma. Com amb Catalunya, ¿no?

Anònim ha dit...

No estic d'acord. Es de veres, la Comunitat Valenciana no te res a vore amb Catalunya, ni La Manxa, ni Extremadura..etc, pero tampoc en la llengua. En Catalunya parlen la llengua catalana i en Valencia parlem, (al menys jo), la llengua valenciana.

Soca ha dit...

Jo sóc jo, moltes gràcies per la informació. M'has obert els ulls.
Efectivament, acabe d'adonar-me'n gràcies als teus comentari quan de diferent és la llengua catalana de la valenciana.