dimarts, 15 de gener del 2008

Ruta ecumènica de Sant Vicent, diaca: 19 de gener, a les 8:30 hores (Església de Santa Mònica de València)


L’Oratori Sant Felip Neri de València, El Centre Ecumènic Interconfessional de València i la Comissió Diocesana de Relacions Interconfessionals de València han organitzat per al proper 19 de gener, a les 8:30 hores, per cinqué any consecutiu, la Ruta de Sant Vicent, diaca, màrtir de l’església indivisa i patró dels torturats.

Si a Sant Antoni abat els valencians li han demostrat estima i l’hem fet nostre, Sant Vicent màrtir és un dels sants més universals sortits de la ciutat de València –més que l’altre Vicent, a qui en memòria del màritr li posaren el nom. Sant Vicent màrtir dóna nom, inclús, a un país: Saint Vincent and the Grenadines.

El recorregut en 10 estacions d’esta “peregrinació” ecumènica als llocs vicentins de la ciutat de València és la següent (amb horaris aproximats). L'itinerari començà a la “columna de la posada”, en l’església de Santa Mònica on, segons la tradició, van ser lligats Vicent i el bisbe Valer en arribar presos des de Saragossa:

I Columna de la posada (Santa Mònica). 8:30 h.
II Martyrium (Plaça de l’Almoina). 9:15 h.
III Presó de Sant Valer (id.). 9:40 h.
IV Presó de Sant Vicent (id.) 9:50 h.
V Cripta arqueològica. 10:00 h.,
VI Braç de Sant Vicent (Seu). 10:30 h.
VII Presó del Pouet (vora carrer de la Mar). 10:50 aprox.
VIII Antic Pretori (id.). 11:00 h.
IX Antiga ermita de la Roqueta. 11:30 h.
X Sant Vicent de la Roqueta. 12: 00 h.


Ací deixe dos informacions sobre la ruta de l’any passat (ací una i ací l’altra).

A més a més, el Centre Pare Tosca-Amics de l’Oratori edità en 2003 -XVIII aniversari del sant- una guia per conèixer la ruta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me pareix molt interesant esta entrada del blog . Vos recomane una ullada a estes dos webs on es poden trobar moltes tradicions i legendes , a més de obres d´art , relatives al Sant Mártir i que segur que sorprendran a més de ú.

http://viavicentius.blogspot.com
www.caminodesanvicentemartir.es