dijous, 13 de novembre del 2008

Vull ser... rector

Un jove valencià, en plena adolescència i en les primeries del segle XXI, diu que vol anar-se'n al Seminari. Que vol ser... rector, capellà, mossén... Interessant saber qué es mou en un jove per voler ser capellà, ingressar al seminari i agafar un camí... tan diferent al comú dels seus companys. les seues idees i els seus anhels, què passa pel seu cap...

De tot això i molt més va el programa d'esta setmana anomenat "Vull ser..." i que emet Punt 2 cada divendres a les 20:55 hores -tot just abans de l'espectacular retransmissió del partit de pilota valenciana. El capítol dedicat al jove adolescent que vol ser rector es podrà seguir este divendres, 14 de novembre.

Segons es pot llegir a la web de RTVV, "Vull ser..." és una sèrie documental que mostra a joves entre 11 i 15 anys com són des de dins les professions a què volen dedicar-se d’adults, sense oblidar els aspectes més quotidians. La sèrie tracta d'acostar-los els més variats professionals d’una especialitat i estos els aniran mostrant com és l'ofici: quins aspectes són els més divertits i quins són els que demanen més esforç i treball.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Imagine que la informació l'hauràs vista a través de la web de Canal 9. Gràcies per este post. Vull dir-te que el programa paga la pena.
Marc té 15 anys i és d'Oliva (La Safor). En estos moments viu al Seminari Menor de Xàtiva on conviu amb un grup de joves seminaristes valencians i amb altres procedents de les Illes Balears. A Marc li agrada la música ska i és un apassionat de l'electrònica.

Marc parlaràdurant el programa amb bisbe Auxiliar de València, Enrique Benavent, que l'acompanyarà a visitar la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima de Sueca. També coneixerem la seua família, la seua casa, les seues aficions i a totes les persones que el dirigeixen espiritualment en el Seminari Menor de Xàtiva.
Un programa que vis sorprendrà i del que personalment em sent orgullosa.

Soca ha dit...

He pogut vore el programa i ha respost, plenament, a les expectatives. M'agraden les persones i les situacions que trenquen els estereotips.

La selecció musical ha estat genial i alguns moments del programa molt emocionants: com quan Pep, el pare de Marc que té un bar a Oliva, li eixen unes llàgrimes al parlar de com es sentiria la iaia si havera pogut vore a un net al seminari.

I, òbviament, una dada per a la reflexió. El 90% de les persones que ixen són valencianoparlants -des del bisbe Mons. Enric Benavent a molts dels companys i rectors de Marc al Seminari o a l'escola parroquial de Sueca que visiten està tot en valencià- però, a l'hora de dirigir-se a Déu es fa en castellà.

Una esperança, Marc Femenia serà un bon rector i contribuirà a renovar este aspecte tan important i que dóna fe del "conflicte lingüístic" que patim.

Felicitacions als que han fet el programa. Molt bé.