dimecres, 24 d’octubre del 2007

28 d’octubre: Aplec d’El Puig


El proper 28 d’octubre és el darrer diumenge d’octubre i els valencians tenen una cita als peus del Monestir de Santa Maria d’ El Puig . Són molts els que marxen a peu des de les Torres de Serrans del cap i casal. Enllaç a la convocatòria del Bloc i a la convocatòria d'Estat Valencià . Totes dues des del mateix punt d'encontre.

Vídeo de la marxa de l’any passat.

Des dels inicis del valencianisme polític es celebra en este lloc l’aplec que Al Tall popularitzà amb una coneguda jota que recorre comarques, ciutats i punts emblemàtics de la geografia valenciana.

Però, des de fa un temps cristians valencians s’unixen a este acte amb la celebració d’una missa al propi monestir. Vos anime a unir-se a la festa. No es pot dir que els cristians valencians -i menys els de la ciutat de Valencia- estiguem farts de celebracions en la nostra llengua. Copie el programa:

11:00 Acollida a la porta del Reial Monestir del Puig.
11:15 Conferència-col·loqui: “Persona, societat i llengua. Fonamentació filosòfica de la importància social i cultural de les llengües”, a càrrec del professor Abelard Saragossà, de la Universitat de València.
12:30 Celebració eucarística per la Pàtria, la Llengua i la Pau.
13:30 Comiat.


Nota: Santa Maria d’El Puig (a la reproducció de dalt es veu una xilografía del segle XVI) fou la primera patrona del Regne de València. La campana que duu recorda la tradició de la imatge de la Mare de Déu que sota una campana es va trobar Sant Pere Nolasc –que acompanyava al rei Jaume I durant la batalla un any abans d’entrar a Valencia-. Des de llavors la veneració patriòtica, també, a esta Mare de Déu.

2 comentaris:

Albert Miret Ballester ha dit...

Amic soca gràcies per la descripció de la foto.
Espere que acudisca molta gent, ès un molt bon dia per gaudir d'una festa tan arrelada pel valencianisme i de pas tornar a recuperar la missa dels cristians valencianistes.
Disortadament a Onda ès l'últim dia de festes i la família ha organitzat el dinar familia; l'any que ve espere no faltar al Puig.

Anònim ha dit...

Convocatòria del Centre Pare tosca del darrer diumenge d'octubre al voltant de la Missa per la Pau, la Justícia i la Pàtria

http://www.udpv.net/actualitat/index.php