dimecres, 31 d’octubre del 2007

Quan Val Net passa a ser Vale Limpio


Hui he llegit una notícia interessant pel que fa al futur i modernització de la pilota valenciana. El titular diu així: “La Universitat estarà present en totes les partides professionals de pilota valenciana” (podeu llegir-ho a la web de la Universitat o a Pàgina26.com ).

Enhorabona. Ara, la mateixa notícia a Europa Press. Copie el primer paràgraf, però també es repetix al quart:

VALENCIA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -
La Universitat de València promocionará su imagen en todos los ámbitos de la pilota valenciana gracias a un acuerdo firmado por su rector, Francisco Tomás, y por los representantes de Vale Limpio , que gestiona en exclusiva este deporte en su vertiente profesional, según informaron hoy fuentes de esta institución [...]


Atenció. Val Net ha pasat a convertir-se en Vale Limpio i altres mitjans (Panorama Actual) també han caigut en el “copia i pega”. ¿Qué els periodistes no saben qué és Val Net? ¿Sona millor Vale Limpio? ¿Cal traduir-ho tot?

Segurament, i pose la mà en el foc, ha estat un clar abús del Salt. Altra cosa és el poc ús d’esta ferramenta que tant ha fet pel valencià, ¿veritat honorable conseller? Ho van descobrir fa uns dies Taronget i HortaSud en un divertit post a No cap en cap cap .