dimecres, 5 de novembre del 2008

Cristians.net fa 5 anys


El portal Cristinans.net-cristians pel valencianisme cumplix 5 anys. Un número rodó que cal recordar i aprofitar per dona-li difusió. Si hi ha una cosa que té el valencianisme, concebut de la forma més ampla, és una tradició i Cristians.net hi contribuix. Una tradició que no sols remet a l'àmbit cultural o de pietat popular, sino que inclús abastà la política (Acció Nacionalista Valenciana o, més recentment, Unió Democràtica del Poble Valencià).

La xarxa, internet -en les seues múltiples variants- permet fer transparent tota una església que sembla que encara roman a les catacumbes, però que és ben viva. Són els casos d'EsglésiaValenciana, el Fòrum Cristianisme i Món d'Avui i altres, així com els solitaris habituals de la blogosfera valenciana que encenen cada temps una flameta que no deu apagar-se.

[De l'editorial de Cristians.net amb motiu de l'aniversari]:

El 17 de novembre de 2003, apareixa a la xàrcia de xàrcies, un projecte ple d'il.lusions, ple d'incerteses, ple d'esperances, fa 5 anys naixia la plataforma virtual valencianista d'arrel cristiana Cristians pel Valencianisme.

El valencianisme d'arrel cristiana, la democràcia cristiana valencianista, és una realitat històrica al nostre país, la historiografia (Retrobar la tradició, Temps d'Acció) se n'ha encarregat d'ensenyar-nos els valencianistes cristians lluitant per les llibertats i drets del poble valencià. És més, la historiografia ens ha mostrat com els cristians valencians han sigut de decisiu per a la vertebració i configuració del valencianisme polític des dels temps de la renaixença al període dels anys 20, el període republicà, durant la dictura franquista, i els temps de la transició o els primers anys de la democràcia. Fins i tot, com el valencianisme d'arrel cristiana és de decisiu en l'actualitat.

Què el valencianisme polític majoritari actual s'ha configurat al voltant d'idees autodenominades esquerranes és veritat, però també ho és que junt a eixa "ideologia majoritària" ha estat al seu costat, colze a colze, col.laborant per al seu èxit el valencianisme democristià, també ho és.

I en eixe context és on naix Cristians pel Valencianisme. cristians.net naix com un modest intent de donar-li un canal de comunicació, una finestra per on vore el món al valencianisme socialcristià, i durant estos 5 anys la plataforma ha anat creixent, evolucionant i treballant, sempre des de les seues modestes possibilitats però amb l'esperit d'utilitat per al valencianisme, per al país, per al poble.

//SEGUIU LLEGINT//